Dealers gezocht
Klik hier voor meer info
Volg ons op facebook

Waterloopband voor paarden

De waterloopband is uiterst geschikt voor revalidatieprocessen. Zo kan ieder paard zijn of haar eigen optimale revalidatieprogramma doorlopen in een veilige en gecontroleerde omgeving.

De aquatrainer kan worden ingezet voor paarden die moeten herstellen van een blessure of operatie. De spiertraining kan afgewerkt worden met een verminderde belasting op het skelet en de pezen. De manier van bewegen wordt daarbovenop ook beïnvloed. Door het bewegen, tegen de druk van het water in, gaan paarden automatisch meer gebruik van de achterhand en rug maken. De waterdruk en masserende werking heeft bij het paard een betere doorbloeding van het been en een actievere afvoer van afvalstoffen tot gevolg. In geval van een blessure wordt hierdoor de schade beperkt en treedt herstel sneller op.

Een zuiveringsinstallatie zorgt voor schoon water, waardoor de aquatrainer ook geschikt is bij wondgenezingsprocessen. Diverse geblesseerde sportpaarden hebben dankzij hun revalidatie in de waterloopband een opvallend succesvolle rentree gemaakt.

Veilige kracht- en uithoudingstraining

Door de mogelijkheid te variëren in temperatuur, waterhoogte en bewegingssnelheid, leent de waterloopband zich bijzonder goed voor trainingsprocessen. Zo kan ieder paard zijn of haar eigen optimale trainingsprogramma doorlopen in een veilige en gecontroleerde omgeving. Zo kan men de kracht en uithoudingsvermogenstraining via grafieken opvolgen.

De waterloopband biedt niet alleen de mogelijkheid specifieke spiergroepen te trainen, maar ook om paarden met een uitstekend uithoudingsvermogen af te leveren. Er kan zowel op aëroob als op anaëroob vermogen getraind worden.

Revalidatie voor uw paard

In het algemeen kan gesteld worden dat de aquatrainer het genezingsproces bevordert doordat het een betere bloeddoorstroming tot gevolg heeft. Het is ook de ideale oplossing om pijnlijke of genezende structuren sneller opnieuw te laten bewegen. De waterloopband is uiterst geschikt voor de revalidatie van:

  • Algemeen genezingsproces door betere bloeddoorstroming
  • Blessures aan spieren, pezen en ligamenten
  • Bewegingsuitslag in de gewrichten
  • Stijfheid
  • Verhoogde spierspanning en –zwellingen
  • Pijnlijke gewrichten met artrose
  • Hoefproblemen

Training voor uw paard

  • Spierkracht en spieromvang
  • Cardiovasculaire fitness en uithoudingsvermogen