Dealers gezocht
Klik hier voor meer info
Volg ons op facebook

Zwembaden voor paarden

Het belangrijkste voordeel van zwemmen is de opwaartse druk van het water, die de zwaartekracht drastisch reduceert en het paard deels gewichtsloos maakt. Tijdens het zwemmen moet het paard zijn volledige lichaam gebruiken zonder dat dit overmatig belast wordt. Om deze redenen is zwemmen de optimale revalidatie voor uw paard. Het is een uitstekende methode om het genezingsproces op een minder belastende manier te versnellen en te verbeteren.

Zwemmen is tevens de enige vorm van beweging waarbij het paard alle spiergroepen in het lichaam aanspreekt, waardoor de stofwisseling / bloedcirculatie / zuurstofopname en verbranding optimaal zijn. Deze zaken zijn immers essentieel voor een goed genezingsproces.

Uit onderzoek is gebleken dat zwemmen het genezingsproces ruim twee keer kan versnellen en dat het nieuw te vormen weefsel van een betere kwaliteit is dan bij alleen boxrust en stappen.

Zwemmen is uiteraard ook een perfecte aanvulling op een trainingsprogramma. Wereldwijd wordt zwemmen door de beste trainers gebruikt om hun paarden optimaal te laten presteren!

Zwemmen is voor een paard zeer intensief

Je kunt een paard ook laten zwemmen als onderdeel van zijn training om uw paard optimaal te laten presteren! Zwemmen is voor een paard zeer intensief: zo'n 10 minuten zwemmen staat gelijk aan een normale training van een uur. Zwemmen is niet alleen een goede cardiotraining waarbij het paard zijn uithoudingsvermogen traint, het is ook een uitstekende krachttraining. Door de weerstand van het water zullen alle spiergroepen van het paard hard moeten werken.

Voor wedstrijdpaarden wordt zwemmen gebruikt als opbouwende training en als afwisseling van het normale werk. Ook voor het onbelast opbouwen van de training na bijvoorbeeld een blessure wordt zwemmen gebruikt.

Revalidatie voor uw paard

Zwemmen is uitermate geschikt als revalidatie voor:

  • OCD Operaties
  • Peesblessures in alle gradaties
  • Rugblessures
  • Botbreuken
  • Spier- en gewrichtsproblemen.

Training voor uw paard

Zwemmen is uitermate geschikt als training voor:
  • Spierkracht en spieromvang
  • Cardiovasculaire fitness en uithoudingsvermogen